Eilandkriebel Familiebrouwerij Diks

Eilandkriebel

Een Ode aan het Foorjaar!

Het Foorjaar is wellicht het mooiste jaargetijde van het eiland. De lammetjes in de wei, de duinvalleien die weer kleur krijgen, het zonnetje die uit de wind weer warmte straalt… maar ook na een periode van donker bier, tijd voor een zacht geurend en bloemig blond bier! EILANDKRIEBEL!

Bierbrouwen is onze Passie. Een bier brouwen met de kriebels van het Foorjaar (dialect op Texel) een prachtige uitdaging! Blond en bijna strogeel van kleur door het gebruik van lichte gerstemout. In het volmout gebrouwen bier (hier zijn dus geen suikers aan toegevoegd) proef je de smaak van het graan op zijn best. Tijdens het koken van het Wort zijn maar liefst vijf bloemige hopsoorten toegevoegd. Stuk voor stuk smaakmakers in bier!

Dit speciale blonde bier heeft 6,4% Alc.vol.  is ondergistend en ongefilterd. Dit betekent dat alle smaak bewaard is gebleven. In ons speciale seizoen-bierglas geschonken een feest voor het oog en een streling voor de tong. Van de tap of van de fles combineert dit blonde bier fantastisch met een heerlijke maaltijd of om lekker te genieten na een dag op het eiland. Dit vierde bier van de familiebrouwerij is, naast de twee soorten Eilandpilsener gefilterd/ongefilterd en de Razende Bok, alleen op Texel te verkrijgen.

Voor de thuisblijvers die op de planten, de poes of de hond passen is er bij de slijters en supermarkten op het eiland ook een leuke geschenkverpakking verkrijgbaar met een selectie van onze bieren. 

temperatuur6 - 7 ºC

percentage6,4% Alc. vol.

seizoensbierglasSeizoenbierglas

Onze bieren

 • Tesselaar Eilandbiêr

  Tesselaar Eilandbiêr 

  Premium Pilsener

 • Eilandkriebel

  Eilandkriebel

  Blond bier

 • Razende Bok

  Razende Bok

  Bokbier

 • Witte Tessel-Aar Weizen

  Witte Tessel-Aar

  Weizenbier

  alleenverkrijgbaaroptexel

  Familiebrouwerij Diks logoSmaakmakers in bier

  Familiebrouwerij Diks 

  Molenstraat 84, 1791 DM Den Burg - Texel (postadres)

  Telefoon: 06 - 5796 1647 - E-mail:

  Please publish modules in offcanvas position.

  Welkom bij Familiebrouwerij Diks
  Leuk dat je onze site bezoekt, we zijn verplicht om te vragen naar je leeftijd.